Editor

Tajti Matyi – A Puskás Akadémiáról a Barcelonába

A Barcelona nyáron leigazolta a Puskás Akadémiától a korábban két évet a Ferencváros utánpótlásánál is eltöltött középpályást. Nagyapja, édesapja is focista volt, utóbbi jelenleg a Puskás Akadémia szakmai igazgatója. Néhány erősen pedagógiai töltésű újsághír és blogbejegyzés következik a jeles eseményről:

Nem csitulnak az indulatok a Puskás Akadémián, miután a 16 éves Tajti Mátyás a Barcelonával kötött szerződést, nem pedig az intézmény szakmai partnerével, a Real Madriddal. A Tajti-család döntése komoly indulatokat szült házon belül.
 
 
Kitartás! Lesz még jobb meccsed is, hisz akár te lehetsz a magyar futball
megmentője.
 
 
Azért ekkora súlyt ne rakjunk rá, játsszon, tanuljon, tapasztaljon, és legyen boldog, sikeres fiatal. Iszonyatos nagy dolog 30 percet játszani ebben a csapatban! Kitartás, és sok sikert! Hajrá Matyi!
 
 
Úgy tudom 17 éves vagy, de már kapcsolatban élsz! Megjósolom, sose lesz belőled futballista! Esetleg majd valahol Sorok­sáron…

 

Sziasztok! Itt vagyok már egy hónapja, és úgy gondoltam, hogy írok picit az itteni edzésekről, a tapasztalataimról. Sokan azt hiszik, hogy itt olyan feladatokat csinálunk edzésen, amit máshol nem, és ezért ilyen jók itt a játékosok. Ez nem igaz! Otthon is nagyjából ugyanolyan feladatokat csinálunk, mint itt. A különbség abban rejlik, ahogy csináljuk az edzésen a feladatokat. Itt kint a legovisabb feladatokat is maximális intenzitással csinálja mindenki, olyan gyorsan, amennyire csak lehet, és természetesen minél pontosabban is. Mindent, amit sprintben kéne futni, azt 100%-osan csinálják meg az itteniek. Ettől lesznek itt később sokkal gyorsabbak, mint a magyar játékosok. És a legfontosabb a játék az edzés végén. Magyarországon mindenhol úgy van, hogy a végén a játék a szórakozás, nem vesszük komolyan… Pedig az edzés legfontosabb része a játék! Barcelonában az edzés végén a játék nem szórakozás. Itt vérre megy. Megpusztulnak a játékosok, hogy a játékot az ő csapatuk nyerje. […] Ettől lesznek jobb játékosok, mint mi, nem attól, hogy ilyen-olyan kaját esznek és ilyen-olyan speckó gyakorlatokat csinálnak. Hálás vagyok, hogy itt lehetek, és ezt a módszert tanulhatom!