Author

Szerkesztői jegyzet

Dr. Majzik Lászlóné Kati néni neve nem szerepel többé az impresszumban. Sok éve nincs már közöttünk. Ő volt az, akitől a szerkesztés alapismereteit tanultam: a szerkesztés nagyon gyakorlatias dolog, kemény szakma, de praktikuma mégis csak felépítmény, ezt is tőle tudom, az alap az morális természetű. Remélem, mindig rajtunk lesz a tekintete.

A szerkesztőségben az utóbbi két évben feltorlódtak a kéziratok. A korábbi szerkesztőség közlési terveit nem vehettük át. Ígéreteit sem teljesíthetjük, bár azon igyekeztünk, hogy tekintettel legyünk azokra. Arra kérjük szerzőinket, hogy ha közlési szándékuk továbbra is fennáll, és nem történt még kapcsolatfelvétel, valamint írásuk aktualizálására is készek, keressék ismét a szerkesztőséget.

A Tanulmányok rovat közlési feltételei és publikációs stílusára vonatkozó feltételeink, illetve javaslataink megegyeznek a Magyar Pedagógiáéval, egyelőre saját honlapunkon még nem elérhetőek. Kérjük, keressék a magyarpedagogia.hu oldalon. Ugyanezen rovatnál a lektorálás új szabályzatának alkalmazására az év során fokozatosan térünk át.

A lap számozása szerint, a hagyományt őrizve és a jövőre is gondolva havi folyóirat marad, megjelenése és terjedelme szerint azonban egyelőre nem. A lapszámok kettesével számozódnak és kéthavonta jelennek meg, de nem megkettőzött terjedelemben. Az idén azonban ahhoz, hogy utolérjük magunkat, ezek a normál terjedelmű, kettős számok havonta fognak megjelenni.

A lap az írások mellett képeket is közöl, vagyis a képek is részei lehetnek az elemzésnek. Ezért arra kérjük szerzőinket, hogy az írásaik gondolatait erősítő, igazoló, illusztráló képeket is küldjenek. Lapunk azonban kétszínnyomásos, erre is gondoljanak a képek kiválasztásakor.

Szerzőinknek tiszteletpéldányt küldünk. A lap honoráriumot sajnos nem tud fizetni.