Author

Kicsit pörgősek ezek a napok

A vonaton ülve írok gyorsan néhány sort.

Úgy volt, hogy jelentkeztem az osztályommal a Míg megnövök Alapítvány levelezős versenyeire. Volt a Rigó énekeljen környezetvédelmi csapatverseny, ide öt négyfős csapat nevezett a huszonöt gyerekemből. Persze szó se volt válogatásról, ők alakították ki a csapatokat. Tavaly már részt vettünk ugyanitt a Matekguru versenyen, most az esélytelenek nyugalmával indultunk, mert akkori jó eredményeink ellenére csak a középmezőnyben végeztünk. A feladatok jók voltak tavaly, gondoltam, kicsit gyakoroljuk a csoportmunkát. Hogy izgibb legyen, két csapat nevezett a Matekguru versenyre is.

Idén azonban változtak a szabályok, a 3. forduló már nem levelezős volt, hanem kijelölt helyszíneken zajlott. Legnagyobb meglepetésünkre egy környezetvédelmis és egy matekos csapat is bejutott a döntőbe, amit hol máshol, mint Nyíregyházán rendeztek. Ezt lehetett tudni előre, de mint mondtam, nem gondoltam, hogy eljutunk idáig. A köris a múlt héten, csütörtökön, pénteken és szombaton volt, míg a matekos ma kezdődik és szerdáig tart.

A köris csapattal hősies helytállással megszereztük az utolsó, tizenkettedik helyet, alig néhány ponttal lemaradva, de én így is nagyon boldog és elégedett vagyok, mert a versenyzőim közül két kisfiú tanulási nehézségekkel küzd, egyikük halmozottan, így igazán nagy eredmény, hogy eljutottak idáig. A matek csapattal jobb a helyzet, de ők is baráti alapon szerveződtek, a legjobb matekosok a tavalyi sikertelenség miatt nem is jelentkeztek. Döntős csapatomat jobban érdekli a focibajnokság, mint a matematika.

Egyébként köszönöm, jól vagyok, kicsit pörgősek ezek a napok, szerdán még anyák napja a szülőknek, előtte kétórás értekezlet az elsősök tankönyvrendeléséről. Volt nagy vita, kétségbeesés. Még jó, hogy közben mediátor lettem, így segíteni tudtam a probléma megoldásában.

A tegnap éjjelt a tankönyvrendeléssel töltöttem, mivel Nyíregyházán nem volt net.

Gondoltam, elintézem egy óra alatt, hiszen volt elképzelésem, de végül mégis belenyúlt az éjszakába, vagy én voltam béna, vagy a rendszer. (Esetleg mindkettő.)

Hát így vagyok beszorulva a két verseny közé.

Most kaptam a hírt, hogy úgy néz ki, megnyertünk egy 7 fordulós kvíz-játékot, amivel visszanyerjük az erdei iskolánk költségének a felét.

Szóval nincs rossz kedvem, egyáltalán.

Most mindjárt lemerülök, legközelebb szerdán leszek a vonaton.