Smart + People = Smart People?

A HAPILabs kutatói 2014-ben fejlesztették ki az étkezések gyorsaságát, valamint az ételek sótartalmát mérő okosvillát, amely vibrálással vagy pici áramütéssel jelzi, ha használója eltér az egészségügyileg javasolt értékektől. A Sensoria cég 2015-ben alkotta meg a futás közben a megfelelő lábtartást ellenőrző és a hőtérképes figyelmeztetést az okosórára megküldő okoszoknit, hogy tulajdonosa tudja, ha lába rossz szögben érkezik a talajra. Szintén ebben az évben jelentkezett a Netflix azzal az okoszoknival, amely jelzi a tévének, hogy álljon le a műsor sugárzásával, mert tulajdonosa elaludt, úgysem látja a reklámokat. A Samsung 2016-ban dobta piacra a fogyó élelmiszert önállóan is megrendelni képes okoshűtőt. A legmenőbb mégis a God International, amely évezredek óta piacvezető Smart People rendszerével.

A Smart People egy önmagát fejlesztő rendszer, mely az egész világon elterjedt. Fantasztikus funkciói vannak, és egyszerre több alkalmazás is képes futni rajta. A Smart People 1.0 még csak a játékokat szedi darabokra, a 2.0 már számolni, írni és olvasni is tud, a 3.0 és a későbbi típusok pedig már egyre több és mélyebb gondolkodási és alkotási funkcióval bírnak. A középkategóriás 5.0 két- és háromismeretlenes egyenletek megoldására is képes, a 7.0 pedig nehéz súlyokat elbíró tésztahidak építését is meg tudja oldani (már ha megfelelően beállítjuk azt az alkalmazáskezelőben). A Smart People 9.0 az eddigi legdrágább rendszer, de ő már kritikus gondolkodásra, önismeretre, etikus, empatikus magatartásra és – a University telepítésével – fejlesztő és világmegváltó dolgokra is képes.

Sajnos azonban a God International jelezte, hogy a Smart People 10.0-nál valami elakadás van, várni kell a megjelenésével, ugyanis a 9.0 más, a Smart People rendszerével nem kompatibilis, külső rendszerekre kezdett kapcsolódni, aminek hatására kezdi átadni azoknak saját memóriakapacitását, elvesztve így különleges rendszerfunkcióit. Mivel a Smart People-t önálló rendszerfrissítő képességgel dobták piacra (világra), a 9.0-nak saját magát kellene frissítenie. A God International ezúton kéri a Smart Family és a Smart School helyi fejlesztő szerveket, hogy a valódi fejlesztés és a Smart People piacelsőségének megtartása – egyáltalán: piacon maradása érdekében ne csak a Smartot, hanem a People-t is fejlesszék!