Programajánló

2018. március-április

Összeállította: Balatoni Kinga Cecília


Cifra Palota XXL
2018. május 28., Budapest, Művészetek Palotája (Müpa)

A Cifra Palota várja azokat a családokat, melyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni a szabadidejüket. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája a gyermeknap alkalmából hatalmasra nő. Zenék, mesék három színpadon; bent, a Müpában és kint, szabadtéren is rengeteg kreatív és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, aki a „vattacukor-élmények” helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretné eltölteni ezt a napot.

www.mupa.hu


XII. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2018
2018. július 7–8., Bükkszentkereszt

Szabó Gyuri bácsi falujában, a Bükk egyik legszebb településén, Bükkszentkereszten kétnapos fesztivál keretében várják a gyógynövények szerelmeseit. Az idei fesztivál mottója: Egészségtudatos fiatalok és fiatalos idősek – avagy hogyan maradjunk fiatalosak, egészségesek, vonzóak? A természetszerető és a kiegészítő gyógymódok iránt nyitott emberek a Bükk szívében, romlatlan természeti környezetben előadásokat hallgathatnak, új ismereteket szerezhetnek, nagyokat kirándulhatnak és feltöltődhetnek. A legkisebbeket szokás szerint a Gyereksziget szabadtéri népi játékai várják, de idén a Magyar Madártani Egyesület Bükki Csoportját is megismerhetik. Az érdeklődők a fesztivál ideje alatt Gyuri bácsi színpompás gyógynövénykertjébe is ellátogathatnak.

www.gyorgytea.hu


50 éves a BKV
2018. december 31-ig, Budapest, Deák tér, Földalatti Vasúti Múzeum

Ötvenéves születésnapját ünnepli a BKV. Az 1968. január 1-jén megalakult intézmény kerek évfordulója alkalmából rendezett kiállításon a fővárosi közösségi közlekedés rendkívül eseménydús fél évszázadának tárgyi emlékei köszönnek vissza. A kiállítás bemutatja a BKV egykori és mai közlekedési ágazatait. A korszak emblematikus járműveit fotók, makettek és eredeti járműtartozékok (pl. kapaszkodók, lámpák, leszállásjelzők) idézik fel. A kiállításon megtekinthetők az utazóközönség számára leginkább szem előtt lévő közlekedési relikviák: régi jegyek, bérletek, jegylyukasztók, a ma már különlegesnek számító megállótáblák, menetrendi tájékoztatók, megmosolyogtató hajdani plakátok, utastájékoztató anyagok vagy például a BKV dolgozói által viselt egykori és mai egyenruhák.