Pályázatok

2018. január-február

Összeállította: Földesi Vera

 

Tehetségkutató Diákmédia Pályázat 2018

Tárgy: A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete 28. alkalommal kiírt pályázatán bármelyik iskolatípus tanulói, szerkesztőségei indulhatnak 25 éves korig – az alábbi kategóriákban: Az év diákújságírója; Az év diákrádiósa, diákrádiója; Az év diák-videoújságírója; Az év diáklapja; Az év diákfotósa; Az év online diákmédiuma; Az év mentora. A díjazottak kedvezményes részvételi lehetőséget nyernek a DUE Médiahálózat idei Médiatáborába,
amelyet júliusban rendeznek meg.
Határidő: 2018. március 31.
Részletek: www.due.hu/hir/1840/tehetsegkutato-diakmedia-palyazat-2018

 

III. Sajátosan nagyszerű országos tehetségkereső és tehetségazonosító pályázat

Tárgy: A Gyermekjóléti Alapítvány közreműködésével meghirdetett pályázat célja az SNI tanulók tehetséggondozása, tehetségazonosítása, önálló munkára nevelése, versenyszellemük fejlesztése és önbizalmuk erősítése. A pályázaton részt vehetnek tanulásban akadályozottak, értelmileg akadályozottak, autizmus spektrumzavarral vagy Asperger-szindrómával és Down-szindrómával élő gyermekek. A pályázatnak hét kategóriája van: Színezés; Alkotáspályázat; Mi van a képen? (képfelismerés + szépírás); „Add a képed” (nyomdázással készült képek); Vágd ki, rakd össze, színezd ki!; Irodalmi pályázat (vers- és prózaírás); MaSNI! (fotópályázat). Egy tanuló több kategóriában is indulhat.
Határidő: 2018. március 31.
Részletek: www.omlit.hu / Pályázatok

 

HATÁRTALANUL! program – Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek

Tárgy: Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Határtalanul! program keretében nyílt pályázatot hirdet a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére. A pályázat célja magyarországi köznevelési intézményben nappali rendszerű oktatásban részesülő, a 2018/2019-es tanévben 7. évfolyamon tanuló diákok Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia vagy Horvátország magyarlakta területeire irányuló tanulmányi kirándulásának támogatása.
Határidő: 2018. április 30.
Részletek: www.kormany.hu / Dokumentumok

 

Pályázati felhívás a 2018/2019-es tanévre szóló Ökoiskola cím és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére

Az EMMI nyilt pályázatot hirdet magyarországi székhelyű nevelési-oktatási intézmények számára az Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola cím elnyerésére. A cím azon pályázó intézmények elismerése, amelyek átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként, az egész intézményre kiterjesztve foglalkoznak a környezettudatossággal, az egészségneveléssel, valamint a fenntarthatóságra és a globális felelősségvállalásra neveléssel is. A cím vonzóbbá teszi az intézményt a szülők számára, és pozitív külső visszajelzést ad az intézmény tevékenységéről a fenntartó, valamint az intézmény társadalmi környezete, települése, partnerei számára. A cím birtokosa a Magyarországi Ökoiskola Hálózat tagja lesz, hazai és nemzetközi kapcsolatrendszere bővül, a hálózat programjai segítik szakmai fejlődését.
Határidő: 2018. május 22.
Részletek: www.ofi.hu/node/181285