Pályázatok

2019. március-április

„A magyar nép vándorlása" – rajzpályázat

A Gyermekjóléti Alapítvány országos tehetségkereső és tehetséggondozó rajzpályázatot hirdet 1–5. évfolyamos diákoknak. Pályázhatnak a hazai vagy határon túl élő 1–5. évfolyamos diákok saját készítésű alkotásokkal, A4-es méretű pályaművekkel. Az alkotás bal/jobb alsó sarkában jól olvasható legyen (lehetőleg nyomtatottan és az alkotásra ragasztva): az alkotó neve és osztálya, az iskola neve, címe, a felkészítő pedagógus neve. Az iskola pedagógusai döntik el, hogy melyik négy rajzot nevezik pályázatunkra. Kizárólag intézmények nevében lehet beküldeni pályázati alkotásokat. Az alkotásokat jpg-fájlformátumban várják e-mailben a következő címre: rajzpalyazat2015@gmail.com.

Határidő: 2019. szeptember 30.
Részletek: www.omlit.hu

 


„Milyen kérdést intéznék a miniszterekhez, ha képviselő lennék?”

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázatot hirdet gyermekintézmények számára. A nyertes gyermekek részt vehetnek ősszel a IX. Gyermek- és Ifjúsági Országgyűlés ülésén a Parlamentben. Pályázni egyénileg, illetve 20 fős csapatokkal lehet, 8–18 év közötti gyerekek, fiatalok részvételével. A pályázat formája: a tervezett kérdések leírása és indoklása, min. egy A4-es oldal terjedelemben, elektronikus vagy postai úton benyújtva. Jelige: „Ha képviselő lennék...”

Postacím: 1066 Budapest, Teréz krt. 24., vagy e-mail: wendler.baross@gyermekmento.hu

Határidő: 2019. június 3.
Részletek: www.gyermekmento.hu

 


Pályázat oktatási intézményt bemutató videók készítésére

A Websuli pályázatot hirdet oktatási intézményt bemutató videók készítésére. A pályázaton a YouTube-ra feltöltött, legfeljebb ötperces videókkal lehet részt venni. Általános és középiskolás diákok videóit várják. A három legjobb pályázat beküldője kulturális programokra felhasználható utalványt kap.

Határidő: 2019. június 15.
Részletek: websulinfo.hu/bemutatkozo-video

 

 

„A digitalizáció és a családon belüli generációs különbségek kapcsolata” – cikkíró pályázat

Cikkíró pályázatot hirdet a Vodafone Magyarország Alapítvány a negyedik alkalommal megrendezett Digitális Témahét alkalmából. A szervezők min. 2500 karakter terjedelmű, címmel és alcímmel ellátott írásokat várnak a megadott témában, öt-hat mondatos bemutatkozással. A pályaművekkel kapcsolatos elvárás, hogy bemutassák a technológia hatását a mindennapi életre, különös tekintettel a családokon belül tapasztalható generációs különbségekre. A tíz legjobb pályamű írója elnyeri a Digitális Család online magazin szerkesztőségének mentorálását, akik véleményezik az elkészült munkát, és javaslatot tesznek a további kidolgozandó részletekkel kapcsolatban.

Az átdolgozott munkák közül a legjobb három anyagot publikálják a magazinban, a nyertesek pedig egy-egy Vodafone Smart TAB N8 típusú tablettel gazdagodnak.

A pályaműveket a foundation.hu@vodafone.com címre kell beküldeni.

Határidő: 2019. május 3.
Részletek: https://bit.ly/2GCj5F9