Pályázatok

2019. január-február

Összeállította: Besze Barbara, Indri Dániel Janisz


Csak 100 év - esszépályázat

A Tündérlámpás Alapítvány korosztálytól függetlenül várja a történeteket, elképzeléseket arról, hogy a diákok szerint mi lesz 100 év múlva. Javulni fog-e a globális felmelegedés? És ha nem, milyen következményei lehetnek ennyi idő elteltével? Lehetséges, hogy kapcsolatba lépünk a földönkívüliekkel? Vagy már másik bolygón fogunk élni? Rengeteg kérdés! A pályázók válaszaikat, elképzeléseiket bármilyen formában elkészíthetik: szöveggel, képekkel, videóval. A legjobb pályaművek pénzjutalomban részesülnek.

Határidő: 2019. február 10.
Részletek: www.csak100ev.hu/informacio

 

Európai Nyelvi Díj 2019

A Tempus Közalapítvány 2019-ben is keresi azon intézmények nyelvoktatási, nyelvtanulási programjait, amelyek innovatív kezdeményezéseikkel képesek megújítóan hatni és példát mutatni a hazai nyelvoktatás gyakorlatában. A pályázatokat az oktatás és képzés bármely szintjén működő intézményektől várják. Ha intézményük olyan nyelvi programot működtet, amely kiterjed a tanítási-tanulási folyamat mind több szereplőjére, hozzájárul az idegen nyelvek oktatásának és tanulásának mennyiségi és/vagy minőségi fejlődéséhez intézményében és tágabb környezetében is, valamint biztosítja a tanulók és tanárok tartós motivációját új, korábban még nem alkalmazott megközelítési módokon keresztül, akkor jó eséllyel pályázhatnak az Európai Nyelvi Díjra.

Határidő: 2019. február 28.
Részletek: www.tka.hu/hir/11200/europai-nyelvi-dij-2019-palyazati-felhivas

 

Medve matektábor - szociális támogatási pályázat

A Matematika Összeköt Egyesület pályázatot hirdet a 2019-es nyári matematikatáboraiban, a Medve Matektáborokban történő ingyenes/kedvezményes részvételre annak érdekében, hogy még több nehéz helyzetű, tehetséges tanulót tudjon elérni táboraival és programjaival. Célja egyrészt az, hogy minél több tanulóhoz hozza közelebb a matematikát, másrészt az, hogy a matematikán keresztül a nehezebb anyagi helyzetű tanulókat is egy aktív és előremutató közösség részévé tegye. Táborai nem üdültetési céllal működnek, azok középpontjában a fiatalok szakmai fejlesztése és tehetséggondozása áll.

Határidő: 2019. február 28.
Részletek: www.medvematek.hu/tamogatas/palyazat-taborozasra

 

100 éve halt meg Ady Endre

A Cédrus Művészeti Alapítvány kettős pályázatot ír ki. Az egyik pályázati kategóriában a költő bármely versének értelmezését vagy két versének összevető elemzését várják. Terjedelmi korlát nincs. A másik kategóriában a költő előtt tisztelgő verssel vagy valamely alkotásának parafrázisával lehet indulni, legfeljebb 1 + 1 verssel. Egy pályázó mindkét kategóriában nyújthat be munkákat. A kettős pályázat legjobbjai – a beérkező anyagok száma és minősége függvényében, a szerkesztők elbírálása után – 350 ezer forint összdíjalap arányos részében részesülnek. A legjobb pályamunkákat az alapítvány által kiadott Napút folyóirat (várhatóan) áprilisi Ady-számában közlik.

Határidő: 2019. március 22.
Részletek: www.bit.ly/2CEaRJh