Idén is tehetséges fiatal magyar kutató képviselhette hazánkat a Stockholm International Youth Science Seminar Nobel-díj átadó ünnepségén

A Magyar Innovációs Szövetség, mint a Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) magyarországi képviselője 2002 óta minden évben delegálhat egy fiatal magyar kutatót a Nobel-díj átadási ünnepségre és az azt megelőző egyhetes stockholmi tudományos fórumra – olvasható a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) sajtóközleményében.

A 2024. évi Nobel-díj átadó ünnepségen résztvevő ifjú tehetség kiválasztására 2024. július 1-én került sor, Szövetségünk székhelyén. Kilenc fiatal – akik közül többen az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia (OTIO) döntősei voltak – bemutatkozását követően, a MISZ által felkért zsűri döntött a nyertesről. A zsűri tagjai voltak:

Ivánka Gábor, MAFITUD elnök, OTIO zsűritag;

Dr. Kroó Norbert, akadémikus, MTA;

Dr. Madarász Emília, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet kutatócsoport-vezetője;

Dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnök;

Szladek Máté, Kutató Diákok Mozgalma, ügyvezető elnök;

Viczián Dániel, a 2023. évi SIYSS magyar résztvevője.

A döntés értelmében a 2024 decemberében megrendezésre kerülő 43. SIYSS és Nobel-díj átadó ünnepség résztvevője Csáki Dominika, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákja, a XXIV. Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciájának első helyezettje.