Díjban részesültek a legkiválóbb iskolák, valamint lezajlott az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia (OTIO) kétnapos kiállítása

Ünnepélyes keretek között megnyitották a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által szervezett, 33. OTIO döntőjét a BME Q épületének aulájában, amely május 31-én és június 1-én fogadta a látogatókat. A megnyitón Magyarország legkiválóbb innovatív iskoláit is díjazták – derül ki a MISZ sajtóközleményéből.

A 33. OTIO döntőjének ünnepélyes megnyitójára 2024. május 31-én került sor a BME Q épületében. A verseny döntőjébe jutott pályázatokat bemutató kiállítást Dr. Czigány Tibor, a BME rektora nyitotta meg. Dr. Pakucs János szervezőbizottsági elnök ismertetője után a legkiválóbb iskolák okleveleinek átadására került sor Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár közreműködésével. A megnyitón Magyarország legkiválóbb, leginnovatívabb iskoláit is díjazták, ahol különösen nagy hangsúlyt fektetnek a természettudományos szakkörök működtetésére és a kreatív tehetségek támogatására. A következő intézmények részesültek e busás díjakban:

Apáczai Csere János Elméleti Líceum

BMSZC Neumann János Informatikai Technikum

BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum

Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Budapesti Piarista Gimnázium

Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

Deutsche Schule Budapest, Thomas Mann Gymnasium

Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Techikum Debrecen

NYSZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium

Révai Miklós Gimnázium és Kollégium

Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium

Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum

A döntős projektekről részletek az OTIO honlapján olvashatók.

Az ünnepélyes díjkiosztó ünnepséget a MISZ 2024. június 1-én tartotta a Kopaszi-gáton, az ÖbölHáz Rendezvényközpontban, ahol az ország legtehetségesebb 10-12 diákja részesült díjban.

A 33. OTIO, a kulturális és innovációs miniszter fővédnöksége mellett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alap finanszírozásával valósult meg.