Impresszum

Az Oktatási Hivatal a lehető legalaposabb szakmai munkával szerkeszti folyóiratait, azért, hogy azok minél szélesebb körben tájékoztathassák az oktatás világa iránt érdeklődőket. 

Az Új Köznevelés az oktatási kormányzat hivatalos folyóirata, mely hiteles és pontos tájékoztatást ad az új kezdeményezésekről, valamint módszertani példákat, pedagógus példaképeket és jó gyakorlatokat kíván nyújtani a pedagógusoknak, élvezhető szakmai írásokon keresztül.

Könyv és Nevelés az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum folyóirata, a könyvtárügy és a nevelésügy közös területének tudományos és szakmai fóruma. A folyóirat tematikája: az olvasáspedagógia és az olvasáskultúra fejlesztése, a gyermek- és ifjúsági irodalom, az információs műveltség és a digitális kompetencia, valamint a tankönyvek és taneszközök világa.

Már nem a Kiadó gondozásában megjelenő folyóiratok:
Az Educatio interdiszciplináris szemle azoknak, akik az oktatás társadalmi összefüggéseit keresik és kívánják megérteni. Évente négy tematikus számmal jelenik meg, melyekben lektorált tanulmányok, kutatási jelentések, recenziók, interjúk olvashatók. A lap régebbi lapszámainak megrendelése korlátozott példányszámban még lehetséges, azonban új előfizetést nem áll módunkban fogadni! A folyóirat mostani kiadója ide kattintva érhető el.

Az Új Pedagógiai Szemle kiadója a Miskolci Egyetem, szakmai közreműködő a Magyar Pedagógiai Társaság. Peer-reviewed Tanulmányok rovattal, kutatói és tanári beszámolókkal, határainkon túli neveléstudományi kitekintéssel, színházi és könyvkritikákkal, konferenciabeszámolókkal, vitákkal kíván fórumot biztosítani pedagógusok és oktatáskutatók számára. A folyóirat mostani lapszámai ide kattintva olvashatóak.

Már nem megjelenő folyóirat:
A Mikkamakka az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet lapjaként indult 2015-ben. Az évi tíz lapszámmal megjelenő folyóiratot a visszajelzések alapján nagy örömmel fogadta a pedagógus- és a gyerekközönség egyaránt. Az irodalmi, kulturális és ismeretterjesztő lap tematikus számaiban a gyerekirodalmár főszerkesztő és csapata a szakma magas rangú képviselőivel (szerkesztők, irodalomkritikusok, írók és illusztrátorok) azon fáradozott, hogy időről időre magas színvonalú gyerekirodalmi részletekkel, érdekes ismeretterjesztő cikkekkel és minőségi kortárs illusztrációkkal szolgáljanak munícióval a pedagógusoknak és a gyerekeknek egy-egy téma feldolgozásához.
Az elsősorban immár alsós tanítók és nevelők támogatását célzó lap a továbbiakban online elérhető segédanyagokkal, mintatantervekkel, projekthét-ötletekkel segíti a készségfejlesztő, olvasásfejlesztő, és a vizuálisan kreatív megoldásokat kereső pedagógusok munkáját, miközben továbbra is naprakész kulturális ajánlókkal, könyvajánlókkal, programjavaslatokkal áll a pedagógusok, a szülők és az érdeklődő nagyközönség rendelkezésére.
 

Folyóirataink:

Új Köznevelés
kozneveles@oh.gov.hu

Könyv és Nevelés
főszerkesztő: Csík Tibor
ken@opkm.hu

1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.