Zöldlomb híradó

Írta és rajzolta: Egri Mónika

Elindult az első Erdei Földalatti!

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy hosszas egyezkedés és rengeteg földmunka után végre elkészült az első Erdei Földalatti Vonal. 

A munkálatokat a Vakond Főtúró Társaság végezte, amely, mint ismeretes, a Gusztusos Giliszták Alkotócsoport elől túrta el a megbízást.
A giliszták naponta csak 
10 járatot tudtak volna elindítani a teljes vonalon, amely körülbelül 2000 méter, de pontos adatokat nem tudunk, mert a giliszták látása és számolási képessége igen alacsony szinten mozog. Mondhatni a föld alatt.


A Vakond Főtúró Társaság egy jóval átfogóbb tervvel állt elő, ők azt ígérték, hogy a metró 5 percenként fog közlekedni, de ez se nagyon mérhető, hiszen a pontos időt egyedül a kakukk tudja, de ő, amióta egy nyolccsillagos órában lakik, nemigen jár tömegközlekedéssel. Így az erdei állatok csak remélhetik, hogy a beígért 5 perces időközöket a Vakond Főtúró Társaság tartani tudja.
Megkérdeztük a Társaság elnökét, idősebb Vakond Edömért, mire számíthatunk a földalattival kapcsolatban:

A metró egész területén tilos a dohányzás, a csúnya beszéd, a fenékvakarás és a bolházkodás. Külön figyelmet szentelünk a ragadozó életmódot folytatókra,
különös tekintettel a 200 kg feletti egyedekre. A szárnyasoknak sajnos pótjegyet kell váltaniuk, hiszen ők akár repülhetnének is. Kivételt képeznek a sérült madarak, denevérek, 10 kg feletti kacsák, valamint a pulykáknak
10% csúnyasági kedvezményt adunk. A szerelvények egyelőre kissé hangosak, de hamarosan minden olajozottan fog működni.
Z. H.

Nagyon köszönjük, Vakond úr!

Ma hajnalban teszteltük a járatot, és eddig kifogástalanul működik.
Megkérdeztünk néhány utast, hogy mennyire elégedettek az új földalattival.
A 9,9 kg súlyú kacsák „felháporítónak” tartják a súlyhatárt, a pulykák kikérik maguknak a kivételezést, de a 10% kedvezményt 10 pulykából 9 igénybe fogja venni. 
A hiúzok és a tigrisek nem értik a biztonsági sáv fogalmát, az oroszlánt nem mertük megkérdezni semmiről.
Összességében az utasok elégedettek, hiszen soha ilyen gyorsan nem jutottak el az erdő egyik szegletéből a másikba. Igaz, igényük se volt eddig rá.
A kakukk szerint a szerelvények pontosan közlekednek, bár a biztonsági kameráknak még nem sikerült a kakukkot lencsevégre kapniuk.

Lapzártakor kaptuk a hírt,  hogy a Gusztusos Giliszták Alkotócsoport kérvényt adott be a metrókocsik bevizsgálására, mert túl hangosnak találják azokat, és nem hallják az egyes megállók nevét.