Üdvözlet az Olvasónak!

Hallottál már Nagy Zoárdról? Dömdömömről? Pom Pomról, a beszélő szőrpamacsról vagy Órarugógerincű Felpattanóról? És a dugongról, a sáskarákról, meg az uszonyain sétálgató denevérhalról? Láttál már curlingmeccset, netán buborékfociztál már valaha?...
E havi számunk valós és képzeletbeli, különleges lények és csupa rendhagyó dolog jegyében jött létre. Az idei farsangi időszakban a fantázia világába utazunk, és megmutatjuk nektek, milyen izgalmas élményekben lehet részünk, ha átengedjük magunkat a képzeletünknek. Megismerkedhettek az írói fantázia és a valóság néha meghökkentő teremtményeivel, amivel arra szeretnénk biztatni benneteket, hogy az átváltozás ne csak kötelező évközi program, hanem remek szórakozás is legyen, akár az egész év során. 

Kedves Pedagógusok!
A Mikkamakka januári számához is készítünk pedagógiai segédanyagokat, amelyek hamarosan elérhetők lesznek az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján. Mindenkit bátorítunk, hogy látogassa az oldalt, mert a cikkeinkben, interjúinkban, ajánlóinkban bemutatott könyvek órai feldolgozásához is találnak majd segédanyagokat.
Boldog és sikeres, különlegesen szép évet kívánok minden kedves Olvasónknak!

Besze Barbara
olvasószerkesztő