Pedagógusoknak

A Mikkamakka című, alsó tagozatosoknak szóló irodalmi, kulturális és ismeretterjesztő magazin korábbi cikkeihez kapcsolódó segédanyagokat találja itt.

Author

Magyar nyelv és irodalom tantárgyhoz kapcsolódó feladatok a Mikkamakka 1-2. számának egyes cikkeihez (TÉMA: ÚT, UTAZÁS).

Author
A Mikkamakka 1-2. számában olvasható kísérletek magyarázata

Mikkamakka 1-2. számának 48-49. oldalán található kísérletek magyarázatai. A kísérleteket és a magyarázatokat Réti Mónika állította össze. 

Összeállította: Győrfi Ágnes

1.  Olvasd el Nyulász Péter meséjét, és a szöveg alapján válaszolj a kérdésekre!

a)    Mi volt a foglalkozása Kálmán bácsinak, mielőtt nyugdíjas lett? 
b)    Mennyi ideig működik az ingaórája, ha minden napra pontosan kétszer forgatja meg benne a kulcsot? 
c)    Keress a szövegben arra utaló

"A Mikkamakka című gyermekújság tudatosan összeállított, színes tartalma – tankönyveket kiegészítő tanulási segédanyagként - számtalan lehetőséget rejt a képesség szerinti differenciált tanulásirányításra, a kooperatív munkaformák alkalmazására, a tantárgyak közti integrálásra, a Nemzeti Alaptantervben megfogalmazott kulcskompetenciák fejlesztésére is. A tanárok munkáját támogatva a fejlesztés, tehetséggondozás mellett, a gyorsabban haladó tanulók hasznos időkitöltésére, feladatlapok összeállítására is alkalmasak az újságban található szövegek."

Folytatás itt.

 

Vasné Tana Judit

A horizontális napóra elkészítése

Az előre kinyomtatott napórán a számlap és az árnyékvető meg van szerkesztve, csak össze kell állítani. Ez a napóra a mellékletben található; ha vastagabb papírra nyomtatjuk, akkor tartósabb napórát hajtogathatunk belőle. (A gyerekeknek előre megszerkesztettük a számlapot és az árnyékvetőt is. A horizontális – vízszintes számlapú – napóra