Nem adom fel Café & Bar

Susánszky-Tóth Krisztina és Balássy Zsolt képriportja

„Egy olyan hely, ahol mindenki megtalálja a helyét, és ahol mindig szeretettel fogadják a betérő vendégeket.” A kávézó lehetőséget nyújt a fogyatékkal élő emberek számára, hogy itt munkába állhassanak, szakmájukat gyakorolhassák; van köztük pincér, szakács és programszervező is. Az ételek, italok elkészítésétől a felszolgálásig mindent ők maguk csinálnak.

A budapesti Baross utcában január végén nyílt egy új kávézó. Első ránézésre szinte semmi nem különbözteti meg más helyektől, pedig egyáltalán nem olyan, mint a többi: a Nem adom fel Magyarország első kávézója, amit fogyatékos emberek alapítottak és működtetnek. Igazán remek családi program betérni ide egy finom kakaóra, gyümölcslére akár egy remek színházi előadás után. Ne hagyjátok ki!

A kávézó közösségi tér is egyben, ami azt jelenti, hogy különböző programokat szerveznek ide: volt már itt sajtótájékoztató, osztálytalálkozó és egyesületi megbeszélés is. A nyitás óta szinte mindig teltház van, és az itt dolgozók ennek örülnek a legjobban. Az alkalmazottak között sokan félállásban dolgoznak itt; Imi a kávézó mellett még egy helyen felszolgál, Evelin az állatkertben is dolgozik, de van olyan is, aki életében először itt kapott fizetést, mivel előtte önkéntesként dolgozott.