Mózeskosár Egyesület

Az örökbefogadó családokért

Az egyesületben örökbefogadott gyermekek és örökbefogadó szülők találkoznak, hogy beszélgessenek, játszanak, együtt lehessenek. Havonta találkozunk a szülőklubban, ahol a felnőttek előadásokat hallgathatnak meg, majd azokról beszélgetnek. Ezalatt a gyermekeik egy külön szobában játszhatnak.
Az Aranyalma mesecsoportban 4–8 évesek és szüleik vesznek részt. Minden alkalommal meghallgatunk egy mesét, előtte és utána olyan játékokat játszunk, amelyek a meséhez kapcsolódnak, és mindig rajzolunk valamit, ami számunkra fontos a hallott történetből. Az örökbefogadott gyerekeknek nemcsak anyukájuk és apukájuk, de vér szerinti szüleik is vannak, akik a világra hozták őket. Ez egy kicsit bonyolult helyzet, de idővel, s némi segítséggel jól ki lehet igazodni a szülők között. 

A meseterápiás csoportban, amely két korcsoportban (4–6, illetve  6–8 éves) szeptembertől újraindul, mesét mondunk és hallgatunk, és még a Papírszínházat is használjuk. A csoportba szeretettel várunk minden érdeklődőt. Jelentkezni a honlapunkon lehet: mozeskosaregyesulet.hu.
Sárközi Tünde
meseterapeuta

Tudod-e, honnan ered a mózeskosár kifejezés?
Amikor a bibliai időkben Egyiptomban sínylődött a zsidó nép, a fáraó, mivel féltette tőlük hatalmát, megparancsolta, hogy minden fiúgyermeket dobjanak a Nílus folyóba. Mózes anyja azonban egy szurokkal betapasztott gyékénykosárba rejtette fiát a folyóban, akit aztán megtalált a fáraó gyermekre vágyó leánya. Azóta hívják a gyermekek hordására használt bélelt kosárkát mózeskosárnak.