Mikkamakka kézműves kuckója

Színdominó

Akár erdőben kószálsz, akár patakparton csatangolsz, vagy éppen hegyek között kirándulsz, a természet gyönyörűséges kincsei remek ötleteket adhatnak a játékkészítéshez. Egy kis fantáziával életre keltheted a hátizsákodban rejtőző mindenféle formájú és színű követ is. Készíts színes kavicsdominót Mikkamakkával!

 

Amire szükséged lesz:

  • 28 db kavics (A kavicsfestéshez a sima felületű, lapos kövek a legmegfelelőbbek.)
  • 4-5 féle színű akrilfesték
  • ecset
  • lakkfilc vagy alkoholos filc
  • fényes lakk
 

Így készítsd el:

1.) Alaposan mosd meg és töröld szárazra a kirándulás során gyűjtött kavicsokat!

2.) Fesd be a kövecskéket világos festékkel egyszínűre! Ez az alapozó festés segíti, hogy a később rákerülő színek élénkebben fedjék a követ.

3.) A kavicsok két végét fesd más-más színűre! 

4.) A színsávok határát filctollal díszítheted.

Ha egyszínű lakkal átkened a kavicsokat, fényesebben fognak csillogni az őszi napfényben.

Kezdődhet a játék!

Játékszabály

A kavicsos színdominó játékszabálya nagyon hasonló a klasszikus dominóéhoz, azzal a különbséggel, hogy a pöttyök száma helyett az azonos színcsücskök jelentik a dominók kapcsolódási pontját.

Mindkét játékos találomra kiválaszt 7-7 színes kavicsot, a megmaradt kövek alkotják a talont.
Az első játékos kitesz egy dominót az asztal közepére. Az ellenfélnek le kell tennie a sor bármelyik végére egy-egy újabb dominót úgy, hogy az érintkező oldalak azonos színűek legyenek. Ha a játékos nem tud a sorhoz csatolni egy újabb elemet a birtokában lévő kavicsokból, akkor a talonból kell választania egy új darabot magának. Az a játékos nyer, akinek elsőként fogy el az összes dominója.Fotó: Kaliczka Gabriella