Könyvajánló

Besze Barbara válogatása

Fabian Lenk: Dr. Dark hihetetlen kalandjai 1. – Az Aranyváros titka

Dr. Dark magánnyomozót egy izgalmas küldetés a perui dzsungelbe hívja. Természetesen ikrei, Leandro és Luna sem maradhat ki a kalandból. Mondjuk, arra nem számítanak, hogy a kelekótya és szószátyár Tinnie, a házi robotjuk is ott lapul a kocsiban, amikor elindulnak a repülő járgánnyal az óceán túlpartjára. Meg kell találniuk Theót, az eltűnt kutatót, aki lehet, hogy felfedezte Eldoradót, az egykor volt titokzatos inka város romjait. De kik leskelődnek utánuk a dzsungel mélyén?... 
Fabian Lenk, az itthon is nagy népszerűségnek örvendő Idődetektívek-könyvek szerzőjének új sorozata kalandvágyóknak! 
Betűtészta kiadó, 2015
Keménytáblás, 138 oldal

 

Annie M. G. Schmidt: Titi a toronyház tetején – Titi a parkban – Titi és az Időjós

Most kivételesen több könyvet is ajánlunk a holland írónőtől, Annie M. G. Schmidttől. Mindegyiket elválaszthatatlan alkotótársa, Fiep Westendorp illusztrálta. Titi, az élelmes és leleményes, jószívű, derék kisfiúnak nincs semmije a kis piros daruskocsiján kívül. Ám hamarosan szert tesz egy kedves padlástéri lakásra, egy kedves csótányra és nem annyira kedves szomszédokra. Titi azonban nem adja fel, és barátokra is lel Penna úr, a könyvesboltos, Trappolka úr, a kissé habókos apuka és hat fia társaságában, míg végre a kényeskedő Ágica is a barátja lesz. Titi segítőkész, akár magasságtól félő mókussal, akár göndörgémmel, a repülésre képtelen madárral, akár a városi park megmentésével kell foglalkoznia. Mi, olvasók, pedig abban reménykedjünk, hogy a parkot megmentő, a felnőttekre idilli gyermeki mosolyt előcsalogató ködiszederbogyók mindig, mindenhol teremnek!
Pagony Kiadó
Keménytáblás kötetek

Annie M. G. Schmidt: Manci és a sünik

Manci a Sünbrigád tagja, süniket ment szabadidejében. Csakhogy a sünik elbóklásznak, be a vonat alá! Most mitévő legyen? Szerencsére segít neki a nagy bajszú és melegszívű kalauz, Bajszi. Sok bajuk meggyűlik azonban még valamivel: a sündisznóra nagyon hasonlító bombákkal, amiket egy terrorista rejtett a vonat alá, megtévesztésül. Hogy hogyan mentik meg a vonat magas rangú utasait és hogyan járnak túl a bűnöző eszén, kiderül ebből a kalandos, pörgős, humoros meseregényből.
Pagony Kiadó, 2016

Torben Kuhlmann: Lindbergh – Egy repülő egér kalandos története

Gyönyörűen illusztrált, lenyűgöző könyv arról, hogyan lesz egy egyszerű kisegérből a levegőt meghódító bátor pilóta. A könyvet Charles Augustus Lindbergh amerikai pilóta története ihlette, aki egymotoros repülőgépével először repülte át az Atlanti-óceánt. Sok-sok festményszerű kép, nem túl sok szöveg, de nem csak kezdő olvasóknak ajánljuk!
Partvonal Kiadó, 2014
Keménytáblás, 96 oldal

Mosonyi Aliz: Az öreg kisasszony autósmeséi

„Volt egyszer egy autó. Öreg kisasszony öreg autója volt, de szép fényes, tiszta kívül-belül, mert a kisasszony szerette a rendet meg a tisztaságot, és az öreg autóját is szerette” – így kezdődik minden mese ebben a kötetben. Rövidek, velősek, szórakoztatóak. Van bennük rosszkedvű levél és vidám benzin, titokzatos fél pár kesztyű, és sok minden más. Ha igazán jól akartok szórakozni, feltétlenül olvassátok el!
Magvető Kiadó, 2015
Keménytáblás, 64 oldal