Könyvajánló

Besze Barbara válogatása

Nógrádi Gergely: A csodakosaras

Szereted a kosárlabdát? Ismered a játékszabályokat?  Ha igen, azért, 
ha nem, akkor pedig azért érdemes elolvasnod Nógrádi Gergely könyvét. Egy roppant izgalmas történet, amiben főszerepet kap Rézi mama titokzatos varázsitala, a becsület, a barátság és természetesen a kosárlabda.

Mire megismered Oli és a Kenguruk legemlékezetesebb meccseinek történetét, és a könyv végére érsz, garantáltan megismered a kosárlabda szabályait és reméljük, kedvet is kapsz egy kis kosarazáshoz.

Manó Könyvek Kiadó, 2013
Keménytáblás, 96 oldal  

Kiss Ottó: Focisták kézikönyve

Ha már alaposan megismerted a kosárlabdát, akkor itt az ideje, 
hogy megtanulj eligazodni a foci szabályai között. Kiss Ottó 
és Baranyai (b) András könyve egyszerre történetbe foglalt ismeretterjesztés és szabálytalan szabálykönyv, egy csipetnyi humorral fűszerezve. Természetesen lányoknak sem tilos kézbe venni, sőt!

Pozsonyi Pagony, 2012
Keménytáblás, 42 oldal

Dávid Ádám: A Virág utcai focibajnokság

A Kovács család majdnem pont olyan, mint egy átlagos, hétköznapi család, egy átlagos hétköznapi lakótelepen. Leszámítva néhány apróságot. Például, hogy Apu zeneszerző, Anyu pólókat készít, Nagyi pedig hajdanán igazi futball-gólkirálynő volt. Koppány mániája pedig a koppolás… Hogy az pedig mi fán terem, és mi történik a Tejfogú Tigrisek egyik legfontosabb meccsén, megtudhatod, ha elolvasod ezt 
a humoros, fordulatos és szívszorító történetet.

Pozsonyi Pagony, 2011
Keménytáblás, 100 oldal

Dawn Isaac: 101 ötletes játék gyerekeknek a szabadban

Itt az idő, hogy kipróbáld a csigafutóversenyt, gurulj, mint egy labda, rendezz be kotyvasztótábort, készíts babbal felfuttatott indiánsátrat, állíts csapdákat, fonj vesszőből madárfészket, írd a neved egy sütőtökre, vadássz plüssmacikra, alkoss csillagot botokból, építs hólámpást és próbálj ki további 91 szuper játékot a szabadban, akár az év minden napján!

Central Médiacsoport Zrt., 2014
Kartonált, 224 oldal

Domonyi Rita: Tündérbodár

Nem, nem elírás, jól olvastad: Tündérbodár. Legjobb barátja pedig Devevér. Ők ketten nem szeretik az unalmat, és elhatározzák, hogy ezen a nyáron megrendezik az erdő legszínesebb, legmozgalmasabb, heteken át tartó fesztiválját. Ha valami igazán vicces, szórakoztató könyvet akarsz olvasni a nyáron, ezt semmiképp se hagyd ki!

Csimota Könyvkiadó, 2013
Keménytáblás, 116 oldal