Könyvajánló

Besze Barbara válogatása

 

Kertész Edina: A zenélő doboz – Pötyi és Pepita nyomoz 2.
Horváth Mónika illusztrációival

Pötyi és Pepita két kíváncsi, mindenre elszánt kislány akik annak járnak utána, ki lopta el Hercig kutyát és Szotyit, a kismajmot, hogy kerül egy aligátor a Pávián-sziget körüli tóba, milyen állat Fuzika, és hogy lehet valaki három méter magas. A történetben ezúttal két fiú, Bódog és Galuska is csatlakozik hozzájuk, hogy együtt nyomozzanak a nyári szünidőben. Lujza bűbájai ezúttal is igen jó szolgálatot tesznek, és végre kiderül, hogy miket rejt a hógömbben talált titokzatos zenélő doboz.

Pötyi és Pepita kalandjait olyan 6-9 éves gyerekeknek ajánljuk, akik most kezdenek önállóan olvasni. A történet a korosztály érdeklődésének megfelelő, könnyed és fordulatos, nyelvezete igényes, de remekül érthető, és a szöveg szedése, tördelése is igyekszik a még gyakorlatlan olvasók kedvében járni.
 

Fráter Zoltán: Mesék az Operaházból
Szegedi Katalin illusztrációival

A kötet a minden mesét szerető gyerek számára leegyszerűsített formában, Szegedi Katalin varázsos hangulatú árasztó illusztrációival jeleníti meg a zeneirodalom klasszikusait. A könyvben az alábbi zeneművek mesei átiratai szerepelnek: Mozart: Szöktetés a szerájból; Rossini: Hamupipőke; Prokofjev: Rómeó és Júlia; Donizetti: Don Pasquale; Cimarosa: A titkos házasság; Csajkovszkij: Diótörő; Weber: Abu Hasszán; Rossini: A sevillai borbély; Delibes: Coppélia.