Könyvajánló

Besze Barbara válogatása

Berg Judit: Micsoda idő!
Pásztohy Panka illusztrációival

Panka, a tündérlány és Csiribí, a tündérfiú jó barátok. Panka egy öreg tölgyfa első emeletén lakik, Csiribí egy odvas fenyőfában. Panka imád sütni-főzni, ám nem tud repülni, Csiribí kis ezermester, mindent meg tud oldani, de a forró csoki készítése kifog rajta… A ma már zenés könyvben is hallgatható mesék főszereplői tudják: lehet szél, eső, hó és jég, a barátság megmarad.

Pozsonyi Pagony, 2011
Keménytáblás, 48 oldal


Shona Innes: Az élet olyan, mint a szél
Agócs Írisz illusztrációival

Érezzük-e a szelet? A szél csak akkor érezhető, ha fúj. Ha nem fúj, a szél nem létezik. Ami mozog: létezik, ami nem mozog, nem létezik. Az élet mindig mozgás: akkor is mozgunk, ha alszunk, hiszen mozognak a sejtjeink, dobog a szívünk. Ha valami vagy valaki nem mozog többé, azt mondjuk, meghalt. Mint a szél: nem létezik többé, ha nem fúj. Ezért olyan az élet, mint a szél. Ez a könyv körbejárja az élet és halál kérdéseit, amelyek nem is olyan egyszerűek. De nem is annyira bonyolultak.
Mindenesetre fontosak.

Kolibri, 2014
Keménytáblás, 32 oldal


Kiss Ottó: Ati repülni tanul
Hanga Réka illusztrációival

Egy csodálatos, varázslatos könyv vágyakról, álmokról, múltról és jelenről.

Ki ne gondolt volna már arra, milyen csodás dolog lehet repülni? Így van ezzel Ati is, és próbálkozik is mindennel: papírsárkánnyal, esernyővel. Vajon sikerülhet neki? És vajon mi köze Ati álmaihoz a padláson talált fotónak? Mindenre fény derül, ha elolvasod a könyvet!

Cerkabella, 2014
Keménytáblás, 52 oldal


Kiss Ottó: Szerintem mindenki maradjon 
otthon vasárnap délután

Baranyai (b) András illusztrációival

„Élt egyszer egy ember. Ezt az embert Hálló Istvánnak hívták, de az ismerősei az egyszerűség kedvéért csak úgy szólították: Hálló Istvá” – igen, így, n betű nélkül. A könyv kezdőmondatai máris sokat elmondanak a vidám történetről, amely azzal a nyavalyás tubusos fafogóval kezdődik és egy balesettel folytatódik – és még hozzá Hálló Istvá repül is. Mint egy tajvani tehénballon a levegőégben. Mindenkinek, gyereknek, felnőttnek ajánljuk, határozottan színesít egy unalmas vasárnap délutánt…

Móra, 2015
Keménytáblás, 36 oldal


Laura Hennemann: Energia – Ami a világot hajtja

Mindennapjaink láthatatlan motorja az energia. A szén és a kőolaj nem állnak korlátlan mennyiségben az emberiség rendelkezésére. A jövőben az úgynevezett megújuló energiaforrások, vagyis a nap-, a szél- és a vízenergia válnak egyre fontosabbá.
A NASA gyönyörű panorámaképén láthatod a Föld éjszakai fényeit! Tudod, hogyan működik a szélkerék? Pillants bele, és ez is kiderül! További képeket láthatsz lapunk e havi számában a könyvből, lapozz tovább!

Tessloff és Babilon, 2014
Keménytáblás, 48 oldal


Pamela Lyndon Travers : A csudálatos Mary

Csudálatos Mary története igazi klasszikus, az első kiadása 1934-ben jelent meg, de készült már belőle film, számos színpadi változat és hangoskönyv is. A varázslatos és titokzatos dadus történetét, aki a keleti széllel érkezik és akit a nyugati szél visz el, minden gyereknek ismerni kell! Ha tetszett, a további részeit is elolvashatod.


Ciceró Könyvstúdió, 2003
Keménytáblás, 160 oldal