Könyvajánló

Besze Barbara válogatása

Miloš Macourek: Matyi és Sári a világ körül

Újra itt vannak a kedvenceink: Matyi, Sári, Jonatán kutya és a varázslatos telefonkagyló, mely bármilyen kívánságukat teljesíti. Ezúttal világkörüli útra indulnak. Párizs, az Északi-sark, Hollywood vagy akár az Amazonas érdekel? Matyi és Sári kalandjain keresztül bárhova eljuthatsz te is! Vigyázat, a szöveg súlyos nevetőgörcsöt okozhat!

Pozsonyi Pagony, 2016
Keménytáblás, 96 oldal


Margit Auer: Mágikus állatok iskolája – Hű, de durva!

Ugye már mindenki ismeri a Mágikus állatok iskolája című sorozatot? Ha még van, aki nem, gyorsan pótolja be az előző részeket! Ebben a csodálatos iskolában ugyanis minden gyereknek jár egy saját, beszélni tudó, mágikus kis állat-barát, amiről mindenki más csak azt hiszi, hogy plüssjáték.

Vajon kihez milyen állat fog csatlakozni? A sorozat negyedik részében az osztály egy erdei iskolába kirándul, és velük megy a legújabb mágikusállat- szerzemény is, Rick, a krokodil. Vajon képes-e az osztály fenegyereke, Silas megjavulni azért, hogy Rick vele maradhasson?

Tessloff és Babilon Kiadó, 2016
Keménytáblás, 208 oldal


Nógrádi Gábor: A mi Dózsánk

Mit keres négy iskolás, egy töritanár meg egy vizsla 1514-ben? Ráadásul (a vizslát kivéve) mind „Kinizsi Pál” feliratú pólóban?! A kis csapatnak beszélnie kell Dózsa Györggyel, mielőtt visszaindulnak a jövőbe. Elutaznak Temesvárra, s útjuk bővelkedik kalandokban: többek között összefutnak a gonosz Jumurdzsákkal (aki még nem félszemű) és a gyermek Dobó Istvánnal, a későbbi egri várkapitánnyal. Számos kalamajkába keverednek, néha csak hajszálon múlik az életük. Egyre gyakrabban jut eszükbe: vajon megváltoztathatják a történelmet?

Móra, 2014
Keménytáblás, 256 oldal


Aleksandra Mizielińska - Danie Mizieliński: Föld alatt, víz alatt

Töprengtél már azon, mi minden rejtőzhet a föld alatt vagy a vizek mélyén? Ez a különleges, csodálatosan illusztrált kötet utazásra hív a mélybe! Számtalan titokzatos dologgal találkozhatsz: mélyebbnél is mélyebb bányával, mélytengeri halakkal, a Titanic roncsaival…, hogy csak néhányat említsünk a sok izgalmas böngésznivaló közül. Hosszú, esős őszi délutánokra tökéletes olvasmány.

Manó Könyvek, 2016
Keménytáblás, 108 oldal


Tittel Kinga: Mesélő Budapest

Egy jó kirándulás megtervezéséhez nem árt felkészülni, a felkészüléshez pedig nem árt egy jó útikönyv. S ha Budapestet szeretnéd bebarangolni, akkor történetesen itt egy színvonalas, színes, érdekességekkel, történetekkel, anekdotákkal és képekkel és térképekkel teli, információdús, mégis könnyen áttekinthető kalauz, amely fővárosunk történetéről, titkairól mesél, és sokszor irányítja figyelmünket az épületek homlokzatára, amelyet amúgy hajlamosak vagyunk nem észrevenni. Rengeteg egyéb mellett megtudhatjuk, miért hívják a Ferenciek terén álló ikerpalotát Klotildnak és Matildnak, miért nevezik New York-palotának a körúti patinás épületet, és miért lett „nyugati” a Nyugati Pályaudvar. Hasznos, okos, tartalmas könyv, amiből nagyon sok mindent tanulhatsz Budapestről.

Kolibri, 2016
Kartonált, 400 oldal


Baár Tünde: Buda és Vince – Imádom a nyarat

A nyár örök, még ha pillanatnyilag csak szép emlék csupán. De a jó hír az, hogy ennek a tanévnek a végén is vár a vakáció majd, addig pedig idézzétek fel az elmúlt hónapok élményeit Buda és Vince (no meg az osztálytársaik) humoros tábori kalandjaival! A nevetés garantált!

 

Manó Könyvek, 2017
Keménytáblás, 112 oldal