Könyvajánló

Gévai Csilla - Baranyai (b.) András: Amíg repülünk
Aino Havukainen és Sami Toivonen: Tatu és Patu, az űrpilóták
Aleksandra Mizielin´ska és Daniel Mizielin´ski: Világlátó

Gévai Csilla - Baranyai (b.) András: Amíg repülünk

                                    

Doma, Panni és Bali bácsi most nem várják Nanukot, az eszkimó fiút, mint az Amíg utazunk és az Amíg zötyögünk című kötetekben, hanem ők maguk mennek hozzá! Természetesen ez hatalmas tervezgetést és rákészülést igényel, amelynek során végigjárják az összes repülős helyszínt Budapesten, majd végigrepülik a fél világot. Ahogy a sorozattól megszoktuk: szerethető karakterek, vicces sztori és sok-sok rajzos-szöveges információ a repülőkről!
Pagony Kiadó, 2015
72 oldal, keménytáblás

 

Aino Havukainen és Sami Toivonen: Tatu és Patu, az űrpilóták
Finn nyelvből fordította: Bába Laura

„Irány az űr!” – kurjant Tatu, és a Bananas Galaktikus Kalandsikló abban a pillanatban kilő a világűrbe. A. T. Lanti, azaz Tatu és Thermo Box, azaz Patu, a két csillagpilóta célba veszi a messzeséget, hogy végére járjanak a fogós kérdésnek: vajon elég feszesek-e a Szaturnusz gyűrűi? Miközben a bolygó szépségében gyönyörködnek, egy ismeretlen, hatalmas erő vad űrkalandba rántja őket, amelyben égitestek tűnnek el és keringési pályák zavarodnak össze. A csillagpilóták bátorsága és fura meglátásai kellenek ahhoz, hogy az univerzumban ismét helyreálljon a rend.
Aino Havukainen és Sami Toivonen képeskönyveit számos díjjal jutalmazták Finnországban.
Cerkabella Kiadó, 2013
52 oldal, keménytáblás

Aleksandra Mizielin´ska és Daniel Mizielin´ski: Világlátó

 

A Világlátó nem csupán egy atlasz, annál sokkal több! Szemet gyönyörködtető térképkönyv, melynek gazdagon illusztrált oldalpárjai nemcsak földrajzi elnevezéseket tartalmaznak, hanem rengeteg egyéb információt. A térképeket nézegetve megtudhatod, hogy melyek egy adott ország legérdekesebb helyei, milyen állatok és növények népesítik be, melyik híres festő, tudós, zeneszerző vagy író élt és alkotott ott, mik az országra jellemző ételek és italok, és milyen kulturális eseményekről nevezetes.
A könyv a Föld országainak színes sokféleségét hirdeti, bemutatva azok gazdagságát: a hatalmas hegyeket és a legkisebb bogarakat – és persze mindazt, ami a kettő között van.
Manó Könyvek, 2015
108 oldal, keménytáblás