Könyvajánló

Szülőknek, pedagógusoknak ajánljuk

Ebbe a Népmesekincstár módszertani kötetbe témák szerint rendszerezett, a két megjelent Népmesekincstár – az Itt vagyok, ragyogok! és a Járom az új váramat – köteteiben található népmesék aranyfonalára mondókákat, népi játékokat és azok leírásait fűztük.

                                

A Népmesekincstár módszertanának gyakorlati kézikönyve a mindennapokban kipróbált, 49 mesefoglalkozás részletes leírását tartalmazza. A 3–8 éves korú gyerekeket nevelő pedagógusok számára nyújt hasznos segítséget a sokoldalú, élmény- és örömközpontú fejlesztésben. A tiszta forrásból merített dalok kottákkal szerepelnek, a találós kérdések, a kézműves és alkotófolyamatok pedig komplex egységet képeznek a többi elemmel.

„Nagyszerű munkaeszköze lesz ez a könyv mindenkinek, aki óvodásokat és kisiskolásokat szeretne nevelni-tanítani a népmesékkel – ahogy Bajzáth Mária teszi nagy sikerrel évtizedek óta.” (Dr. Merényi Hajnalka tanszékvezető, ELTE Tanító- és Óvóképző Kar)

„Bajzáth Mária mesefoglalkozásai igazi élményt jelentenek a pedagógusoknak is, segítik őket abban, hogy visszataláljanak a mesékhez. A felnőtt élménye alapozhatja meg a gyermek örömét.” (Dr. Nyitrai Ágnes tanszékvezető, Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar)

„Ez a könyv gazdagító módszertani anyag, mely lehetőséget ad arra, hogy a játékok öröme által a gyermekeink számára is befogadhatóbbá tegyük ezt az élni segítő és élni tanító világot.” (Józsa Éva egyetemi docens, Nyugat-magyarországi Egyetem, Benedek Elek Pedagógiai Kar)

Kolibri Kiadó, 2015
168 oldal, keménytáblás