Author

Gyuri őrangyal

Milyenek az angyalok? Mosolygós, hosszú hajú, lebbenő ruhájú, lenge szárnyú nénik, akik a templomok freskóin átszellemült tekintettel óvják a védelmezendőket: gyerekeket, betegeket, elesetteket.

Nem olyanok, mint Körmöczi György. Pedig ő is egy angyal. De még mennyire, hogy az! Emília képzeletében megelevenedik egy szürke ballonkabátos, kócos, köpcös, idősödő férfiú, aki kicsit szertelen, kicsit mohó, de mindenképpen jószívű.

Emíliának senki nem hisz. Nem hiszik, hogy időnként ott áll előtte ember alakban ez a bizonyos angyal, akinek a nevét a tízéves Emília a kórházban tudja meg, ahová agyrázkódás miatt vitték be. Emília maga sem érti, hogy az az alak, akit ő a rajzversenyre lerajzolt, és akit ő olyan pontosan látott láthatatlanul, most ott áll előtte hús-vér alakban. És Körmöczi Györgynek hívják.

Az angyalok világában azonban szigorú szabályok uralkodnak. Emberi alakban megjelenni csak életveszély esetén szabad. Aki nem tartja be a szabályokat, annak pontot vonnak le és száz évig nem mutatkozhat emberként a földön. Igen ám, de Emília folyton bajba keveredik, mert nem akarják elhinni, hogy az ő láthatatlan-látható barátja márpedig létezik! Körmöczi György kap még egy esélyt: puttótanítványt adnak mellé a felettesei, hogy megtanulja, mi az a felelősség. Emília bajban van: barátnői csúnyán kibabrálnak vele, és az öccsével is folyton veszekszik. Ekkor újra színre lép a köpcös angyal, hogy rendbe rakja az összekuszálódott baráti és testvéri szálakat.

A Kolibri Színház előadása változatos, egyszerű, jelképes, de színes díszletekkel, mozgalmas jelenetekkel és nagyszerű színészi alakításokkal remek kikapcsolódás. Az élőben előadott, fülbemászó dallamok, a pontos hangzás, a nagyszerű jelmezek remek kiegészítői a lendületes és sokszor nagyon mulatságos történetnek. Szívből ajánljuk hétéves kortól!

Szereplők

Körmöczi György, Csatárka Emília szakadt őrangyala – Tóth József

Körmöczi György felettesei (a hármak): Szigorú angyal – Erdei Juli, Engedékeny angyal – Tisza Bea, Hallgatag angyal – Megyes Melinda

Írnok angyal: Zuriel – Rácz Kriszta, Muriel – Rácz Kármen

Puttók: Ottokár – Bárdi Gergő, Kleofás – Fehér Dániel, Tóbiás – Ruszina Szabolcs

Emberek: Csatárka Emília, tízéves – Andrusko Marcella m.v./Molnár Zsófia Boróka m.v., Csatárka Emil, Emília öccse, hatéves – Nizsai Dániel; Nagyapa – Szívós Károly, Nagyi – Török Ági

Emília barátnői: Andi – Nyakas Edit, Oti – Kőszegi Mária, Bogi – Alexics Rita

Zenészek: Baranski László, Bornai Szilveszter, Derzsi Zsolt, Kaboldy András, Kecskeméti Gábor, Tóth Tamás

Dramaturg – Horváth Péter
Jelmez-báb – Matyi Ágota
Díszlet – Pintér Réka
Kreatív technológia – Samu Bence
Zene – Novák János
Mozgás – Lakatos János
Zenei vezető – Bornai Szilveszter
Zenei munkatárs – Kecskeméti Gábor
A rendező munkatársa – Vajdai Veronika
Rendező – Novák János


Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak
Kolizsi Angéla regénye nyomán, Kolibri Színház

Fotók: HSC Stábiskola