Gombóc Artúr sütinyalókája

A receptet összeállította: Győrfi Ágnes

Ha Te szeretnéd megrendezni a világ legszuperebb szülinapi buliját, vagy csak egy kis hétvégi nassolásra vágysz a barátaiddal, készítsd el szüleid segítségével ezt a mutatós édességet! Garantált lesz a siker!

Amire szükséged lesz:
 50 dkg darált háztartási keksz
 20 dkg kristálycukor
 4 evőkanál keserű kakaópor
 2 dl tej
 20 dkg margarin + 5-5 dkg margarin a csokimázhoz
 rumaroma
 10 dkg étcsokoládé 
 10 dkg fehér csokoládé
 vidám mintájú papír szívószálak
 apró, színes cukorkák, tortadara a díszítéshez 
 

Így készítsd el:

1.    A darált kekszet keverd össze a kakaóporral!


2.    Melegítsd fel kis lángon a tejet, és olvaszd bele a kristálycukrot és a 20 dkg margarint!


3.    A tejes, cukros, margarinos keveréket alaposan keverd össze a kakaós keksszel! Ízesítsd rumaromával a masszát!


4.    Formázz egyforma gombócokat a sütemény tésztájából a két tenyered között!


5.    Készítsd el külön edényben a kétféle csokimázat: vízgőz fölött olvaszd fel a csokoládékat 5-5 dkg margarinnal!


6.    Mártsd a félbevágott szívószál egyik végét a forró csokiba, ezzel ragaszd bele a nyalóka nyelét a sütigolyóba!


7.    Mártsd az édességet a forró csokikrémbe! Óvatosan csepegtesd le az ujjaid között forgatott nyélről a felesleges mázat!


8.    Díszítsd fantáziád szerint apró cukorkákkal, tortadarával, ostyavirággal, aszalt gyümölccsel a nyalókákat!


9.    Rövid időre tedd az édes, színes csemegéket a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen rajtuk a díszes bevonat!

Köszönjük Varga Edina, Varga Zsófi és Varga Gábor közreműködését!